Закрийте вже зараз: календар консервації на літо, щоб скуштувати взимку

Щоб гарно їсти взимку, треба добре працювати влітку. Літом потрібно гарно готуватися до відсутності вітамінів, роблячи соління. Цей процес особливо важливий під час війни.

Робити все треба поступово. Тому ми підготували своєрідний календар.

Консервація в липні

Ще триває збір тих овочів та фруктів, які були у червні. Можна додати ще більше ягід різних видів.

З вишні та черешні можна зробити не тільки компот, а ще й настоянку. Ще дозрівають абрикоси, тому, саме час робити варення та компоти. Також джеми можна робити зі смородини, агрусу, ожини.

Звичайно ж не треба забувати про класику - кабачки та баклажани. Один із зимових рецептів ми вже вам показували. Також дозріває капуста, тому саме час робити квашену капусту.

Консервація в серпні

Серпень може дати все те, над чим ви працювали все літо, або ж просто дотягли з ринку. Консервувати можна і треба все, що заманеться.

Найчастіше закривають одинокі овочі, або роблять салати та асорті:

  • консервований перець та лечо;
  • кавуни;
  • варення з дині;
  • огірки;
  • помідори;
  • закуска з моркви;
  • квасоля;
  • варення зі сливи;
  • груші у сиропі.

Читайте також: Экономным на заметку: продукты, которые можно есть после истечения срока годности.

Помідори на зиму: шедеври закрутки від українських господинь