Влітку кукурудза є настільки популярним продуктом, що його можна знайти в асортименті вуличної їжі.
Відварений овоч ідеальний як перекус, гарнір або навіть основна страва. Однак далеко не кожній господині вдається зберегти соковитість кукурудзи.
При правильному варінні можна подати овоч найвищої якості.
Які секрети у цьому допоможуть?
Спочатку варто пам'ятати про те, що потрібно правильно обирати продукт. Кукурудза не повинна ставитись до кормових сортів – такий овоч смачно приготувати не вийде.
Також зверніть увагу на стан зерен – вони не повинні бути пом'ятими або темного відтінку.
Потім потрібно видалити грубе листя, яке захищає плід. Їх можна викинути. А ось ті листочки, які знаходяться безпосередньо поряд із зернятками, важливо залишити.
Вибираємо містку каструлю для варіння, щоб кукурудза змогла розташуватися повністю. Дно кастрюлі вкриваємо листям, кладемо кукурудзу і знову викладаємо прошарок зелені.
Заливаємо кукурудзу достатньою кількістю окропу, чекаємо кипіння, зводимо вогонь до мінімуму. Готувати потрібно лише 20 хвилин.
Сіль подається до готового продукту.