Робимо домашню пастилу з яблук

Пастила - натуральний десерт яким можна замінити цукерки. Вона є дуже корисную, та не шкодить фігурі дівчат.

Приготувати її можна вдома, та це не потребує великих зусиль.

Інгредієнти:

  • яблука - 800 гр;
  • цукор - 170 гр;
  • яєчний білок - 1 шт;
  • цукрова пудра - 50 гр.

Приготування:

Для початку вимийте яблука та обсушіть їх. Потім прогрійте духовку до 180 градусів та запікайте 15 хвилин. Відокремте м'якоть від кісточок та шкірки. Збийте у блендері.

На кожні 500 грам маси потрібно 170 грам цукру (або експериментуйте). Підсипайте цукру та яєчний білок під час збивання. Цей процес повинен зайняти не менше 10 хвилин, а результат має бути схожим на пишну масу. 

Потім застелите лист папером і викладайте масу. Сушіть у духовці до 6 годин за температури 70 градусів. Пастилу необхідно сушити з прочиненими дверцятами духовки. Це потрібно для випаровування вологи. В ідеалі пастила стане кремового кольору. Охолоджувати пастилу потрібно до 12 годин.

Читайте також: Якщо набридла яєшня: що приготувати на сніданок із яєць.