Нині сезон фаршированих перців та голубців. Пропонуємо вам трохи відійти від традиційних рецептів та спробувати щось нове.
Складові:
- Солодкий перець – 5 шт.;
- Цибуля - 1 штука;
- Сир – 70–100 гр;
- Зелень - кілька гілочок;
- Рослинна олія -2 ст. ложки + для запікання;
- Яловичий фарш - 600-650 гр;
- Консервована кукурудза – 4–5 ст. ложок;
- Томатний соус – 150–200 гр;
- Сіль, перець – до смаку.
Приготування:
Перці потрібно розрізати на дві половинки, тільки ріжте вздовж. Насіння, тощо – видаляємо.
Половинку перцю ріжемо на дрібні шматочки, як вам зручно. Цілі половинки варимо у окропі півгодини на слабкому вогні. Після закінчення часу – витягуємо.
Цибулю дрібно шаткуємо, рубаємо зелень. Сир пропускаємо через велику тертку.
На середньому вогні розігрійте олію. Обсмажте цибулю та нарізаний перець. Він має стати м'яким. Додаємо фарш і смажимо приблизно 6 хвилин. Не забувайте розбивати грудочки.
Слідом додаємо кукурудзу, томатний соус. Сіль та перець – за смаком.
Перемішуємо, чекаємо 3 хвилини та знімаємо з вогню. Додаємо зелень.
Половинки перців наповнюємо гарячою начинкою. Деко змастіть маслом і запікайте перці 15 хвилин при 190 градусах. Потім посипте сиром і відправляємо до духовки ще на 5 хвилин.
Читайте також: Робимо домашню пастилу з яблук.