Кабачки – універсальні овочі, які можуть будути чудовою основою для різних страв, будь то млинці, чи оладки та навіть овочевих тортів. А також з них готують заготовки на зиму у вигляді салатів, ікри та просто консервують, солять, маринують.
Кулінар Ольга Головіна поділилася в Instagram рецептами смачної закуски із кабачка зі спеціями у сирній паніровці.
Інгредієнти
• кабачки – 2 шт.;
• сир твердий - 200 г.;
• панірувальні сухарі - 6-7 ст. л.;
• яйця – 3 шт.;
• мука – 7-8 ст. л.;
• сушений часник, копчена паприка;
• сіль, перець – за смаком.
Соус: сметана, кріп, часник.
Спосіб приготування:
1. Кабачки помийте та по ріжте брусочками.
2. Посоліть та залиште на 10 хвилин.
3. Натріть сир і змішайте з панірувальними сухарями, копченою паприкою, сушеним часником і невеликою кількістю перцю.
4. Збийте яйця, окремо в тарілку на сипте борошно.
5. Паніруйте кабачки спочатку в борошні, потім в яйцях, потім у сирній паніровці.
6. Викладіть їх на лист, застелений пергаментом і випікайте 20 хвилин при 190 С. Запікайте кабачки 20 хвилин.
7. Соус: змішайте сметану із зеленою цибулею або кропом і часником.
Страва буде смачною як у гарячому, так і у холодному вигляді.
Читайте також: Індекс гречки: крупа подорожчає чи подешевшає?