Через ситуацію у Херсоні, ціни на томатну пасту стали значно вище, ніж були. Але приготувати її можна вдома, і на смак вона буде краще.
Цей рецепт стане особливо корисним для тих, у кого є своя територія та город.
Для томатної пасти нам потрібні:
- Помідори - 5 кг
- Цибуля - 1-2 шт.
- Лавровий лист - 1 шт.
- Цукор - 2,5 ст. ложки
- Сіль - 2,5 ч. ложки
- Оцет - 2,5 ст. ложки
Приготування:
Миємо та нарізаємо помідори. Важливо видалити зіпсовані частини, якщо такі є. Для пасти потрібні стиглі та м'ясисті помідори.
На п'ять хвилин опускаємо їх в окріп та видаляємо шкірку та плодоніжу. Подрібнюємо разом із цибулею.
У каструлі потрібно тушкувати 10 хвилин, а потім злити сік.
Блендером, або м'ясорубкою, подрібнюємо овочі до однорідності. Знов складаємо у кастурю та додаємо цукор, сіль та лавроврий лист. Також можна, але за смаком, додати перець чилі та петрушку.
Пасту потрібно варити на маленькому вогні до густоти. На це вистачить 3 годин. Вже в самому кінці додайте оцет.
Розливаємо по простерелізованих банках та закриваємо кришками. Зберігати можна без холодильника.
Читайте також: Незабаром медовий спас: традиції та дата християнського свята.