Кужнут має іншу назву - сезам. Цей гість з Африки додають до десертів та виробів з муки. Також його додають до модних салатів. Це насіння настільки корисне, що його додають усюди.
Корисні властивості кунжута
У насінні кунжуту багато клітковини. Тому його радять вживати взимку, коли немає свіжих овочів та фруктів. Клітковина покращує роботу травної системи та знижує ризик розвитку захворювань серця та діабету.
Насіння кунжуту складаються з:
- мононасичених жирів - снижують рівень холестирину;
- протеїну;
- магнію - корисний для серця.
Кунжут дуже багатий на антиоксиданти, тому всього одна ложка стане корисною, якщо відчуваєте приступ гіпертонії. Також сезам вирівнює рівень глюкози в організмі, а його лушпиння робить кістки міцними.