Навіть деякі овочі: що не можна класти в морозильну камеру

Дуже зручно щось приготувати, а потім покласти до морозильної камери. Не все можна заморозити, але не всі про це знають. Таким чином можна тільки зіпсувати продукт та нашкодити собі.

Є перелік того, що не можна заморожувати. Навіть тоді, коли це рекомендують ваші родичі та сусіди.

  • Варені яйця

Білок має у своєму складі воду. У морозильній камері вода замерзає та тріскається скорлупа. Таким чином можуть потрапити бактерії. Якщо скорлупа не тріснула - це не причина радіти. На смак таке яйце буде як гума.

  • Овочі, ягоди, зелень

Попереджаємо, що це стосується лише тих, що мають водянисту структуру:

  • кавун;
  • огірки;
  • селера;
  • томати.

Більше води - вище ймовірність отримати продукт з поганим смаком. Зелень після розморозки втратить свій аромат.

  • Смажене

Холодець з морозильної камери - ви десь таке бачили. Справа в тому, що желатин кристалізуєтья при низьких температурах. Від цього снижуються смакові властивості.

Смажені страви після морозилки не тільки втрачають свій вид, а ще й смак. Гурманам такий експеримент точно не сподобається.

  • Молочні продукти

Під впливом низьких температур молочні продукти змінюють свою структуру. Йогурт стає "масою", а не чимось їстівним. Але для випічки така молочка, можливо, ще згодиться.

Читайте також: Як підготуватися до відключення світла: корисні поради.