Їсти хліб і не товстіти: що треба знати

Саме слово "хліб" звучить як загроза для тих, хто стежить за якістю харчування, худне чи рахує калорії.

Однак сам по собі цей продукт не такий страшний, головне – вміти обирати. Саме неправильний вибір, неякісний склад та неправильне застосування шкодять фігурі, адже сам по собі хліб має невисоку калорійність (у середньому вона менша, ніж навіть у круп).

Як вибрати нешкідливий для фігури хліб і скільки його можна з'їсти, читайте далі.

Обираємо хліб

Незважаючи на те, що пишний та ніжний хліб виглядає привабливо та довго зберігається, його краще залишити на полиці та не приймати до раціону. Все тому, що при випіканні такого хліба борошно просіюється і груба оболонка зерен відсівається. Залишаються в білому хлібі виключно прості вуглеводи, які не є якісними для організму, і навіть не насичують його.

  • цільнозерновий, житній хліб
  • борошно грубого помолу в складі

Такий хліб багатий на клітковину, позбавляє від голоду і не небезпечний для діабетиків.

Контролюємо кількість

  • хліб не повинен займати більше 1/3 всіх з'їдених за день вуглеводів
  • не можна заїдати крупи хлібом
  • чоловікам – не більше 130 г хліба на добу
  • жінкам – не більше 90 г

Головні помилки, які ведуть до набору ваги

Часто хліб веде до набору ваги через причини, які ми не помічаємо. Є кілька простих заборон, які варто слідувати, щоб не перевищувати калорійність у раціоні через хліб:

  • не робіть бутерброди
  • не їжте хліб з добавками (насінням, ягодами, горіхами)

Також вам буде цікаво: Вино чи пиво: що кращепити під час дієти, якщо стежите за калоріями

Тарифи з безлімітним інтернетом Lifecell, Vodafone, Kyivstar: хто з операторів пропонує найвигідніший тариф

Вимкніть ці пристрої із розетки вночі, щоб економити електроенергію: яка побутова техніка споживає електрику навіть в не працюючому стані

Новини компаній
15:13, 4 жовтня