Сало на зиму: старий український рецепт

Перше, що спадає на думку після "улюблена українська закуска" - Сало. При цьому, його можна подавати не тільки у свіжому вигляді. Його можна замаринувати.

Для цього процесу найкраще підійде сало з прожилками. І не бійтеся солі - вона зробить свою справу як треба.

Інгредієнти:

  • Сало - 2кг;
  • вода;
  • багато солі;
  • часник;
  • спеції;
  • лавровий лист.

Як засолити сало

Сало потрібно промити під струменем води й обсушити його рушниками з паперу. Нарізайте на шматки, приблизно по 5 сантиметрів.

Для маринаду розмішайте склянку солі в п'яти склянках води. Дайте закипіти і проварюйте приблизно 5 хвилин. Сіль має повністю розчинитися.

Покладіть сало в зручний посуд для засолювання. Підійде посуд зі скла та пластику. Дуже важливо, щоб сало вільно в них поміщалося без утрамбовки.

Додайте лавровий лист і спеції за смаком. Влийте холодний маринад.

Покладіть у холодне і темне місце на 3 дні, а потім протримайте в холодильнику тиждень.

Після цього додайте дрібний часник.

Читайте також: Пенсія у спадок: в Україні заявили про важливе нововведення

Переконання не дозволяють брати зброю: хто має право на альтернативну службу в Україні

Що робити, коли прийшла повістка: навіть якщо за кордоном