Макарони – один із основних продуктів у раціоні українців. Незважаючи на досить просте приготування, у багатьох макаронні вироби злипаються.
У чому головна помилка приготування та як правильно варити макарони читайте далі.
Головна помилка
Олія – не допоможе. Багато хто думає, що додане при варінні макаронів у воду масло - допоможе виробам не злипнутися. Це не так. Олія підніметься на поверхню води і не допоможе.
Правильне приготування
При приготуванні важливо враховувати пропорції: 1000 мл води/100 г макаронів/10 г солі.
- варіть макарони на 3 хвилини менше, ніж написано на упаковці, якщо додаєте якийсь соус
- варіть у великій каструлі на великому вогні
- використовуйте макарони з твердих сортів
Чим заправляти макарони
- щоб макарони не злипалися - охолодіть блюдо і додайте трохи соняшникової чи оливкової олії
- щоб додати виробам ніжний смак - додайте шматочок вершкового масла|мастила|
Читайте також: Простий рецепт вечері на випадок, коли немає світла
Певній категорії ВПО почали відмовляти в наданні фінансової допомоги: що сталось
Може врятувати ваші гроші: корисні номери популярних українських банків