Є поняття "продуктове сусідство". Це сукупність правил, які дають змогу зберігати продукти так, щоб вони довше залишалися свіжими і не несли небезпеки для здоров'я.
Багато українців уперше почули про це з відомої передачі, де ведучою була Ольга Фреймут. Ми лише нагадаємо найважливіші правила, які можуть стати вам у нагоді.
Як зберігати м'ясо
Це правило можна назвати найсуворішим і найважливішим. Ніколи не зберігайте рибу і м'ясо поруч. Ні в холодильнику, ні в морозильній камері. Запах риби швидко вбере м'ясо і зіпсує його смак до невпізнання.
- Молочка й овочі
Молочка виділяє газ, який значно прискорить гниття овочів. Не дарма в холодильниках придумали спеціальний відсік для овочів. Кисломолочні краще зберігати якомога далі і в закритому посуді.
- Фрукти
Тут теж є важливий нюанс. Апельсини та яблука можуть значно зіпсувати один одного. Вони прискорюють цей процес, якщо знаходяться на одній полиці. На ділі можна просто прибрати апельсин у кухонну шухляду, а яблука залишити в холодильнику.
Читайте також: Як зекономити заряд батареї: неочевидна функція телефону.
Домашнє масло за 10 хвилин із застарілої сметани: смачніше ніж в магазині та на багато дешевше