Нещодавно ми писали про те, як підробляють сир і що потрібно зробити для того, щоб не потрапити на підробку. Проте сир не єдиний продукт, який підробляють.
Сьогодні ми поговоримо про підроблений мед.
Що відрізняє поганий мед від якісного
- наявність шарів у банці говорить про його незрілість
- зацукрованість на дні говорить про те, що продукт незабаром забродить
Визначаємо натуральність меду
При нагріванні до 20 градусів мед повинен накручуватися на ложку. Якщо він стікає - привід задуматися про підробку.
Беремо мед і капаємо на папір. Натуральний мед не містить зайвої рідини, підробка залишить вологий слід на папері.
Простий експеримент допоможе визначити натуральність меду: опустіть шматочок хліба в мед на пару хвилин. У натуральному продукті він затвердіє. Якщо розмокає – мед не натуральний.
Ця речовина допоможе дізнатися чи є в меді добавки. Перевірка дуже проста: розбавляємо ложку меду у воді і капаємо туди йод. Якщо рідина стане синьою – мед містив добавки.
Якісний мед не прилипатиме до розплавленого дроту, у той час як неякісний - навпаки.
Читайте також: Інтернет та дзвінки без меж: Київстар запустив нові тарифи
Екстрені відключення в Україні можуть збільшитися: скільки і чому сидітимемо без світла