Не дайте себе обдурити: прості методи перевірки меду на підробку

Нещодавно ми писали про те, як підробляють сир і що потрібно зробити для того, щоб не потрапити на підробку. Проте сир не єдиний продукт, який підробляють.

Сьогодні ми поговоримо про підроблений мед.

Що відрізняє поганий мед від якісного

  • наявність шарів у банці говорить про його незрілість
  • зацукрованість на дні говорить про те, що продукт незабаром забродить

Визначаємо натуральність меду

При нагріванні до 20 градусів мед повинен накручуватися на ложку. Якщо він стікає - привід задуматися про підробку.

Беремо мед і капаємо на папір. Натуральний мед не містить зайвої рідини, підробка залишить вологий слід на папері.

Простий експеримент допоможе визначити натуральність меду: опустіть шматочок хліба в мед на пару хвилин. У натуральному продукті він затвердіє. Якщо розмокає – мед не натуральний.

Ця речовина допоможе дізнатися чи є в меді добавки. Перевірка дуже проста: розбавляємо ложку меду у воді і капаємо туди йод. Якщо рідина стане синьою – мед містив добавки.

Якісний мед не прилипатиме до розплавленого дроту, у той час як неякісний - навпаки.

Читайте також: Інтернет та дзвінки без меж: Київстар запустив нові тарифи

Екстрені відключення в Україні можуть збільшитися: скільки і чому сидітимемо без світла