Пельмені - смачна та поживна страва, яку можна зварити за лічені хвилини. У кожної господині є власні секрети, як зробити їх смачнішими та ароматнішими. Тому в залежності від того варите ви їх на плиті, в мультиварці чи готуєте в мікрохвильовці, ми зібрали для вас найкращі поради, аби ваші пельмені мали насичений смак та зберегли свою форму.
Як правильно зварити пельмені
Якщо ви дістати пельмені з морозилки, ні в якому разі не розморожуйте їх, інакше вони перетворяться в суцільний комок тіста. Залийте їх водою в співвідношенні 1:3, проте, якщо ви хочете, щоб бульйон був більш насиченим, можна обрати варіант 1:2. Головне, щоб вода повністю покривала продукт.
Під час варіння додайте ложку олії, сіль, улюблені спеції або половинку цибулі - це зробить смак більш приємний, а страву ароматною й не дозволить пельменями злипнутись.
Налийте в каструлю потрібну кількість води та поставте на вогонь. Коли вода стане гарячою, але ще не кипітеме, додайте сіль, спеції та олію. Як тільки почнуть з'являтися ознаки кипіння, опустіть пельмені в каструлю та відразу перемішайте. Доведіть до кипіння та зачекайте поки все вспливе. Зменшіть вогонь та варіть 5-7 хвилин. Коли пельмені будуть готовими, витягніть їх та подавайте з маслом, сметаною та зеленню.