Запаси продуктів - це добре. Однак, зважаючи на блекаути, ці самі продукти стало складно зберігати. МОЗ дало поради українцям, як допомогти своєму холодильнику вижити і зберегти продукти.
Для довідки: у холодильнику температура має бути не більше 4 градусів, а в морозилці - не вище 4 градусів морозу.
Контейнери з водою
Візьміть пляшки і наберіть у них воду. Заморозьте в морозильній камері. У разі відключень перекладіть їх в основний відділ. Це допоможе холодильнику довше протримати потрібну температуру.
Розставте пріоритети
Якщо електрики давно немає, тоді краще тримати двері холодильника зачиненими. Продукти в холодильнику не зіпсуються до 4 годин, а в морозилці від 24 до 48 годин, залежно від наповнення (що більше, то краще).
Відповідно, зробіть маленькі запаси "сухпайка". У прохолодну пору року пам'ятайте, що балкон може замінити холодильник.
Краще не пробувати їжу на смак, щоб перевірити її стан. Є сумнів і дивний запах - викидайте. Здоров'я важливіше.
Не готуйте на тиждень наперед. Краще приготувати небагато, зате це буде свіжа і якісна страва. Адже неясно, на скільки світло можуть вимкнути завтра.