Як допомогти своєму холодильнику вижити: прості поради

Запаси продуктів - це добре. Однак, зважаючи на блекаути, ці самі продукти стало складно зберігати. МОЗ дало поради українцям, як допомогти своєму холодильнику вижити і зберегти продукти.

Для довідки: у холодильнику температура має бути не більше 4 градусів, а в морозилці - не вище 4 градусів морозу.

Контейнери з водою

Візьміть пляшки і наберіть у них воду. Заморозьте в морозильній камері. У разі відключень перекладіть їх в основний відділ. Це допоможе холодильнику довше протримати потрібну температуру.

Розставте пріоритети

Якщо електрики давно немає, тоді краще тримати двері холодильника зачиненими. Продукти в холодильнику не зіпсуються до 4 годин, а в морозилці від 24 до 48 годин, залежно від наповнення (що більше, то краще).

Відповідно, зробіть маленькі запаси "сухпайка". У прохолодну пору року пам'ятайте, що балкон може замінити холодильник.

Краще не пробувати їжу на смак, щоб перевірити її стан. Є сумнів і дивний запах - викидайте. Здоров'я важливіше.

Не готуйте на тиждень наперед. Краще приготувати небагато, зате це буде свіжа і якісна страва. Адже неясно, на скільки світло можуть вимкнути завтра.