Варити не обов'язково: як приготувати гречку, якщо немає газу й електроенергії

Аварійні відключення електроенергії ставлять громадян у доволі нелегке становище. У випадку, якщо в оселі зникло світло, а газової плити немає, приготування їжі може стати ще одним випробуванням.

Проте, мало хто знає, що доволі багато круп насправді можна приготувати й без варіння в окропі. Однією з таких є гречка. До того ж, готувати її можна різноманітними способами, наприклад на воді або на кефірі.

Як приготувати гречку на воді?

  • гречка;
  • вода;
  • сіль;
  • перець;
  • томатний сік.

Залийте гречку холодною водою у пропорції 1:2 і залиште на 4 години, аби вона набухла. Якщо у вас є можливість залити їх окропом, час приготування скоротиться усього до 30 хвилин.

Після того, як гречка увібрала воду, її треба посолити та додати перець, а також влити в неї томатний сік. Його кількість визначейте на власний смак. 

Як приготувати гречку на кефірі?

  • гречка;
  • кефір.

Промийте гречку та очістіть її від зайвих частинок. Залийте кефіром та залиште на всю ніч. Уранці страва буде готовою до вживання. Кефір, за бажанням, можна замінити на йогурт, молоко тощо.

Крім того, така страва допомагає нормалізувати роботу кишківника та вивести шкідливі речовини з організму людини.

Читайте також: Позбавтеся втоми назавжди: три рецепти домашніх енергетиків

Перерахунок пенсій у грудні: кому очікувати на збільшення виплат до 6532 гривень

Маленька хитрість і випічка не пригоратиме: стане в пригоді кожній господині