Картопля - основной інгредієнт великої кількості страв. Проте мало хто з господинь здогадується, що крім пюре, печеної та смаженої, можна також приготувати картопляні коржики. Ця нехитра страва точно надовго закріпиться у вашій кулінарній книзі: варто тільки один раз спробувати.
Як приготувати картопляні коржі?
Тісто:
- борошно – 140-150 г;
- молоко – 50 мл;
- розтоплене вершкове масло - 15 г;
- сіль - щіпка.
Начинка:
- картопля відварена – 2 шт;
- сметана – 2 ст. л.;
- твердий сир – 50 г;
- сіль - щіпка.
Тісто
Для початку візьміть миску та змішайте всі інгредієнти для тіста: борошно, молоко, масло та сіль. Перемішайте їх та замість. Після того, як тісто отримає еластичну консистенцію, накрийте рушником та залиште на 10-15 хвилин.
Начинка
Аби приготувати начинку, в іншій мисці розтовчіть готову відварену картоплю, додайте до неї сметану та посоліть.
Окремо потріть твердий сир.
Картопляні коржики на сковорідці
Розділіть тісто на 2 рівні частини та розкатайте з них два кола (не надто тонкі). В середину кожного покладіть начинку - половину пюре та половину тертого сиру.
Далі треба зліпити краї, щоб вийшло щось на кшталт великого пиріжка. Переверніть коржики на іншу сторону та легенько розкатайте.
Смажте страву на сковорідці. Достатньо буде 5-ти хвилин з кожного боку.
Ви також можете замазати їх маслом або посипати зеленню під час подачі. До того ж, вони стануть ідеальним варіантом, який можна взяти з собою і з'їсти, наприклад, у дорозі.
Читайте також: Після цих порад вікно буде ідеально чистим: як швидко прибрати конденсат з вікон
Скільки готівки потрібно мати на випадок блекауту
Зневоднення - безшумний вбивця: вплив на мозок, дослідження та рекомендації