Викликають захворювання серця та провокують виразки: 3 продукти, від яких варто терміново відмовитись

На людський організм надзвичайно сильно впливає їжа, яку ми споживаємо. Так лікар та кандидат медичних наук Марк Гадзіян стверджує, що люди насправді сильно недооцінюють шкоду, яку наносить здоров'ю ряд не дуже корисних продуктів. Серед основних "шкідників" він виокремлює ковбасу, консерви та випічку.

Ковбаса

За словами спеціаліста, ковбаса майже на третину складається з ненатуральних інгредієнтів, які негативно впливають на організм, а в результаті і на стан здоров'я людини.

Тут захований жир, шкіра тварин, хрящі, м’ясні залишки, поєднані в одному продукті. Плюс 25-30 відсотків трансгенної сої, емульгаторів, загусників, – зазначив лікар.

Консерви

Консерви - бомба уповільненої дії. Для подовження терміну зберігання в них додають різноманітні консерванти, які в результаті можуть підвищувати ризики серцево-судинних захворювань та навіть призводити до раку.

Багато консервантів – це канцерогени, які збільшують ризик розвитку раку кишечника, – уточнив експерт.

Марк Гадзіян також зазначив, що консерви допустимо вводити в раціон тільки як виняток. Але вони ні в якому разі не можуть бути основною складовою харчування.

Випічка

Окрему небезпеку для здоров'я людини несе біле борошно. За словами лікаря, воно містить велику кількість крохмалю і глютену, а також туди часто додають хімічний реагент, що надає борошну білосніжності.

Крім того, не несуть ніякої користі маргарин і цукор, які є незамінними інгредієнтами різноманітної випічки.

У випічці з білого борошна є маргарин і цукор – це величезна шкода для організму, який потім проявляється в ожирінні, захворюванні серця та онкології, - наголосив Марк Гадзіян.

Читайте також: На кордоні України запрацює електронна черга: де саме

Дотримуйтесь цих правил, щоб не "з'їхати з глузду" через відключення світла: 5 порад психолога від депресії

Чому собаки їдять сніг і на скільки це небезпечно: ветеринар попереджає