Часто виникає ситуація, коли не доїли вчасно хліб і він зачерствів. Безумовно, його можна згодувати птахам і поліпшити свою карму. А можна спробувати його відновити.
Не весь хліб можна реанімувати
Зробити знову м'яким можна будь-який хліб:
- білий;
- чорний;
- цільнозерновий;
- висівки;
- багет;
- та інші.
Не можна врятувати:
- із пліснявою.
Краще не намагайтеся себе обдурити, адже навіть маленькі цятки можуть спричинити отруєння.
Як врятувати хліб
- У мікрохвильовці
Викладіть одним шаром і накрийте кришкою для мікрохвильовки. 30 секунд і хліб м'який.
- Пароварка або парова лазня
На пароварці тримайте хліб по одній хвилині з кожного боку. Аналогічний трюк можна зробити за допомогою парової бані.
- У духовці
Деко застеліть пергаментом і змастіть кожен шматочок хліба водою або молоком. Розігрійте до 150 градусів і поставте хліб на 5-10 хвилин. Якщо у вас цілий буханець, тоді змочіть його і загорніть у фольгу. Томити в духовці потрібно буде до 15 хвилин.
- На сковороді
Також змочіть молоком і покладіть на сковорідку. Її нічим не потрібно змащувати, просто під кришкою "готуйте" хліб на середньому вогні до 5 хвилин.
Такий хліб потрібно з'їсти одразу. Якщо він знову зачерствіє - бути йому сухарем.
Читайте також: 8 склянок води та 10000 кроків на день необхідні для організму: правда чи популярний міф
Зневоднення - безшумний вбивця: вплив на мозок, дослідження та рекомендації