Овочі потрібно їсти завжди. Інакше ви просто не будете отримувати потрібну кількість вітамінів, мінералів і клітковини. Овочі можуть навіть втамувати вашу спрагу.
Взимку багато хто стикається з нестачею вітамінів, від чого біжать до аптек і купують перші-ліпші. Насправді, взимку отримати потрібну кількість вітамінів дуже просто. Про це розповів експерт із харчування Віктор Мандзяк.
Заморожені овочі - яка користь
Мандзяк радить вживати заморожені овочі. Наприклад, броколі при заморожуванні втрачає всього-лише 30% аскорбінової кислоти. При цьому, вміст кальцію, міді, магнію і цинку в ній не змінюється.
Калій і нікель можуть знизитися через окріп, а ось від заморозки їхня кількість не змінюється. Від заморозки знижується кількість:
- фосфору;
- бору;
- заліза;
- марганцю;
- сірки.
Антиоксидантна здатність і здатність поглинати радикали в броколі, що пройшла всі кола пекла, дещо покращилася, - розповів Віктор Мандзяк.
Як вважає експерт, заморожені овочі, за поживною цінністю, зовсім не поступаються свіжим овочам. У супермаркетах завжди є овочеві суміші в замороженому вигляді. Варто на 5 хвилин висипати їх на сковорідку і вийде чудове доповнення до гарніру.
Читайте також: Яку побутову техніку не можна підключати до генератора: фахівці розповіли, як урятувати свою електроніку
І окуляри не будуть пітніти: маленькі хитрощі, які допоможуть узимку
Мобільні оператори теж страждають: Vodafone, Lifecell і Kyisvtar розповіли про долю цін на тарифи