Ви не завжди можете вгадати, чи солодкий мандарин, який ви купили, чи кислий смак змушує щипати очі.
Однак, якщо ви зіткнетеся з другим варіантом, не турбуйтеся. Є досить оригінальний спосіб надати цитрусовим смаку меду, або у крайньому випадку зробити їх на багато слащими.
Для цього необхідно зруйнувати мандаринову кислоту. Це можна зробити, піддаючи плоди впливу високих температур.
Звичайно, можна розкласти мандарини на підвіконні під прямими проміннями сонця - в таких умовах для дозрівання потрібно близько 2-3 днів.
Але якщо довго чекати не хочеться, та й узимку такого палючого сонця не дочекатися, то доведеться вдатися до маленької хитрості.
Завдяки цьому методу на «підсолоджування» мандаринів йде близько 10-15 хвилин.
Тому плоди слід перекласти у відповідну ємність та залити водою, температура якої близько 40 градусів.
Мандарини знаходяться у такій ванні 10 хвилин, після чого замочуються у холодній воді. Головне у цій нескладній процедурі – не замочувати плоди у воді надто довго, щоб вони зовсім не втратили смаку.
Читайте також: І окуляри не будуть пітніти: маленькі хитрощі, які допоможуть узимку
Мобільні оператори теж страждають: Vodafone, Lifecell і Kyisvtar розповіли про долю цін на тарифи
Соціальна допомога від держави в грудні: хто, крім ВПО, може отримати та що для цього потрібно