Млинці - одні з улюблених ласощів українців. Існує безліч варіацій їхнього приготування, проте найголовніше - це основа.
Ніжне, тонке та еластичне тісто - мета та мрія кожного, хто готує млинці. Мало хто знає, що деякі, здавалося б, звичні інгредієнти можуть стати справжніми ворогами млинцевого тіста.
Що може зіпсувати смак і форму ваших млинців читайте далі.
3 продукти, з якими потрібно бути обережним
Сода може допомогти будь-якому кухареві зробити млинці пишними та м'якими, проте навіть незначне збільшення її кількості призведе до сумних наслідків.
Оптимальною кількістю соди на 500 мл готового тіста є 2,5 г соди.
Яйця, як і сода - необхідний компонент млинцевого тіста, але тут відіграють роль ті самі правила - необхідна кількість, яку не варто перевищувати.
На 250 мл молока використовуйте всього 1 яйце.
Масло здається тим компонентом, який дасть змогу млинцям стати ніжнішими й еластичнішими. І все ж практика дає зворотний результат - надлишок вершкового масла робить млинці занадто жирними.
Читайте також: Борщ справжнього Гетьмана: у мережі розповіли стародавній рецепт
Соціальна допомога від держави в грудні: хто, крім ВПО, може отримати та що для цього потрібно
Переселенці в Україні зможуть отримати безкоштовне житло: що для цього потрібно