Почистити авокадо - більше не проблема: перевірені лайфхаки, що допоможуть зробити це без зусиль

Авокадо - джерело величезної кількості вітамінів та корисних речовин. Крім того, він ідеально поєднується з іншими продуктами та надає стравам незвичайного смаку. Проте величезним недоліком є складність нарізання авокадо, адже зробити це та відділити кісточку - доволі нелегка задача, яка може привести до травм і порізів. Аби уникнути цього, рекомендуємо скористатись порадами, які допоможуть підготувати авокадо до бутербродів, салатів і овочевої тарілки.

Як розрізати авокадо?

Намагайтеся вибирати спіле авокадо. Воно має бути м'яким і, зазвичай, має темну шкірку.

Візьміть великий ніж і розріжте авокадо вздовж на дві частини. Одну з частин покрутіть навколо кісточки, поки вона не відстане. Якщо фрукт спілий, це станеться доволі швидко.

З іншої частини, що залишилась з кісточкою, дістаньте останню чайною ложкою. Іноді також рекомендують вставити в неї ніж, але такий спосіб може привести до порізів і травм.

Якщо вам не треба одразу дві половинки, кісточку можна не діставати.

Як відділити авокадо від шкірки?

Є 3 дієвих способи, як можна відділити авокадо від шкірки. Вони всі надзвичайно прості та швидкі, а тому ви можете обрати той, що вам до вподоби.

Просто потягніть пальцями шкірку авокадо й зніміть її. Якщо це не вдається зробити легко, зробіть надріз на шкірці й підчепіть її, далі вона має знятися без проблем.

Візьміть авокадо в руку. У край, біля шкірки, вставте ложку й дістаньте м'якоть. Пройдіться так по всьому фрукту.

Піднесіть половинку авокадо до стакана. Треба це робити так, щоб широка сторона фрукта була внизу. Натисніть на м'якоть так, щоб стінка склянки відділила її від шкірки.

Як порізати авокадо для бутербродів та овочевої тарілки?

Для цього не обов'язково відділяти авокадо від шкірки. Візьміть половинку фрукта в руку й наріжте її вздовж так, щоб у вас отримались скибочки. З них шкірку можна зняти пальцями або відділити ложкою.

Як нарізати авокадо для салату?

Аби отримати кубики, для початку треба скористатись попередніми способом і нарізати авокадо на дольки. Потім їх варто порозрізати впоперек і дістати ложкою, відділивши м'якоть від шкірки.

Читайте також: Нова хвиля мобілізації в Україні: у Міноборони розповіли подробиці на 2023 рік

Забрати посилку в магазині: "Нова пошта" додала нову послугу

Застілля і багато їжі: 6 способів полегшити самопочуття у святкові дні