Олів'є можна назвати класикою святкового столу. У багатьох господинь є свій, фірмовий рецепт. Кожен може внести в салат щось своє.
Пропонуємо вам трохи поекспериментувати та замінити кілька інгредієнтів і додати особливі спеції. Цей рецепт розповів шеф-кухар Сергій Поканевич.
Інгредієнти:
- куряча грудка - 1 шт;
- картопля - 250 гр;
- морква - 120 гр;
- яйця - 2 шт;
- солоні огірки - 100 гр;
- консервований горошок - 100 гр;
- цибуля ріпчаста - половина;
- майонез - 60 гр;
- олія для смаження і заправки - 40 гр;
- цедра лимона, базилік, сіль, перець - за смаком.
Як приготувати Олів'є:
Відваріть усі овочі та яйця. Дайте їм охолонути.
Зробіть кілька порізів на філе і маринуйте. Для цього змішайте олію, цедру лимона, базилік, сіль і перець. Загорніть філе в плівку і залиште на півгодини. Потім м'ясо потрібно обсмажити на сковорідці та залишити під кришкою на п'ять хвилин.
Овочі поріжте на кубики середніх розмірів. Також поріжте і філе.
Змішайте всі інгредієнти, додайте олію та майонез. Горошок в останню чергу.
Читайте також: Сильно погіршиться самопочуття: магнітні бурі в січні 2023 року
Як українських споживачів обманюють продаючи підроблене вершкове масло