Олів'є - це не просто змішати всі інгредієнти. Цей салат вимагає певних дій, і тільки так можна домогтися ідеального смаку.
Як правильно приготувати Олів'є
Спочатку потрібно додати рослинну олію (трохи) і посолити за смаком. Усе це перемішати і тільки потім додати майонез. Саме так овочі не будуть розвалюватися.
Не потрібно в маленьку піалу салату видавлювати пачку майонезу. В ідеалі, на 600 грамів салату піде 60 грамів майонезу (приблизно три чайні ложки). Якщо додати більше майонезу, тоді це буде вже не салат, а майонез з овочами.
Мало хто знає, але горошок потрібно додавати після того, як заправили майонезом. Інакше ви його розчавите під час перемішування.
Пам'ятайте, що ви робите Олів'є, а не німецький сала з картоплею. На три порції салату вистачить кілька невеликих картоплин.
Щоб зробити салат ніжнішим, не шкодуйте яєць. Чим більше - тим кращий смак.
Ще одна тонкість - температура інгредієнтів. Не змішуйте горошок із крижаними огірками з холодильника. Усі інгредієнти мають бути приблизно однакової температури (кімнатної).
Читайте також: Сильно погіршиться самопочуття: магнітні бурі в січні 2023 року
Як українських споживачів обманюють продаючи підроблене вершкове масло