Як зіпсувати Олів'є: помилки, яких легко припуститися

Олів'є - це не просто змішати всі інгредієнти. Цей салат вимагає певних дій, і тільки так можна домогтися ідеального смаку.

Як правильно приготувати Олів'є

Спочатку потрібно додати рослинну олію (трохи) і посолити за смаком. Усе це перемішати і тільки потім додати майонез. Саме так овочі не будуть розвалюватися. 

Не потрібно в маленьку піалу салату видавлювати пачку майонезу. В ідеалі, на 600 грамів салату піде 60 грамів майонезу (приблизно три чайні ложки). Якщо додати більше майонезу, тоді це буде вже не салат, а майонез з овочами.

Мало хто знає, але горошок потрібно додавати після того, як заправили майонезом. Інакше ви його розчавите під час перемішування.

Пам'ятайте, що ви робите Олів'є, а не німецький сала з картоплею. На три порції салату вистачить кілька невеликих картоплин. 

Щоб зробити салат ніжнішим, не шкодуйте яєць. Чим більше - тим кращий смак.

Ще одна тонкість - температура інгредієнтів. Не змішуйте горошок із крижаними огірками з холодильника. Усі інгредієнти мають бути приблизно однакової температури (кімнатної).

Читайте також: Сильно погіршиться самопочуття: магнітні бурі в січні 2023 року

Як українських споживачів обманюють продаючи підроблене вершкове масло

Прогноз астролога на Новорічну ніч: що на нас усіх чекає