Як зберегти хліб свіжим до 3 тижнів: поради експертів

Збереження свіжості хліба та запобігання цвілі є проблемою для багатьох людей. Як правило, будь-який вид хліба стає неїстівним приблизно через 3-5 днів зберігання.

Ми зібрали поради експертів про те, як зберегти хліб свіжим до 3 тижнів.

Стебло селери

Експерт із споживчих товарів Том Черч рекомендує поміщати стебла селери в пакети для хліба, щоб захистити їх від плісняви.

«Якщо ви коли-небудь відкривали буханець хліба, щоб зробити бутерброд, і виявляли, що він покритий пліснявою, подумайте про те, щоб покласти гілочку селери в пакет із хлібом. Це може здатися дивним. Однак хліб вбере вологу, що виділяється селера тим самим збереже свою свіжість", - наголосив експерт.

Таким чином до стандартного терміну зберігання хліба можна додати +7 днів. Хліб не черствіє і не пліснявіє.

Зберігати у холодильнику

Співтовариство Frakking Creations поділилося унікальним лайфхаком, завдяки якому хліб залишається свіжим та без плісняви протягом 3 тижнів.

В оригінальній упаковці, в якій продається хліб, мають бути проколоті невеликі отвори для виходу вологи.

Отвір можна зробити ножицями та зробити невеликий надріз у верхній частині пакета. Зробіть ще кілька отворів у нижній частині.

"Невеликі надрізи в пакеті уповільнюють висихання хліба, тому відрегулюйте кількість отворів, щоб він не був занадто сухим або запліснявілим", - говорить експерт.

Щоб хліб довго зберігався, помістіть хліб в пакет і покладіть в холодильник. Це збільшує термін придатності до трьох тижнів.

Зберігання у закритому контейнері

Блогер Кері на TikTok рекомендує використовувати герметичні контейнери для хліба. Кришка з силіконовим ущільнювачем запобігає попаданню вологи.

Зберігання в морозильнику

Джилл Чарльтон, керівник відділу комунального харчування, рекомендує заморозити хліб. Це можна зробити з усією буханкою або поділити на порції.

Важливо, щоб температура в морозилці була досить низькою, і щоб хліб не торкався стінок.

Більшість видів хліба можна заморозити терміном до трьох місяців.

Хліб, який ви плануєте заморозити, має бути загорнутий у подвійну упаковку, щоб зберегти його смак свіжим. Потім можна загорнути його в харчову плівку, потім у фольгу, а потім знову в плівку. Не забудьте наклейку з датою заморожування. Такий хліб не рекомендується зберігати понад 6 місяців.

Читайте також: Багато паперових гривень почали вилучати з обороту: як виглядають ці банкноти і навіщо це роблять

16000 гривень фінансової допомоги від держави: хто з українців отримає нові виплати у 2023-му році

У новому році виплати отримають не всі: кого з ВПО позбавлять права на фінансову допомогу