Вже завтра в Україні настане одне з найсвітліших християнських свят - Різдво Христове.
Цей день заведено проводити в компанії близьких і рідних.
Якщо хочете дізнатися, що можна приготувати на Різдво, читайте добірку ідей смачної випічки на різдвяний стіл.
Що спекти на Різдво
Традиційною різдвяною стравою здавна вважається калач. Його прийнято ставити в центр столу зі свічкою. Калач завжди символізує мир, достаток і нескінченність життя.
Вечір перед Різдвом - це завжди пісна випічка, чого не скажеш про Різдво. У Різдво на столах необхідно бачити пишну і солодку випічку.
Для наших предків саме мак був дивовижною рослиною, що стала символом нескінченності та захисту від злих сил.
Класичний рулет на Різдво - це рулет із маком і вишнею. Саме ця випічка для багатьох уже стала таким самим невід'ємним атрибутом Різдва, як кутя та узвар.
Рулети з вишнею багатьом також можуть нагадати випічку улюбленої бабусі.
Також однією з найпоширеніших начинок для різдвяних рулетів є горіхи. Їх можна перетерти блендером, додавши білок і цукор. Щоб було ще смачніше - можна змішати горіхи з маком і родзинками.