Для приготування сиру виробник має використовувати натуральні тваринні жири. Щоб заощадити, їх замінюють на пальмову олію та інші, більш дешеві та шкідливі замінники.
Як відрізнити натуральний сир від підробки, розповіла Олена Куликова в ефірі телемарафону. Є два простих методи, для яких не потрібно особливих знань чи обладнання.
- Перший метод
Відщипніть шматочок сиру і скочуйте в горошину. Натуральний сир не дозволить це зробити. А ось підробка легко скочується і з нього можна ліпити все, що завгодно. Наявність пальмової олії дає ефект "пластиліну".
- Другий метод
Тут потрібен час. Залишіть сир на півгодини у кімнаті. Натуральний сир відразу почне виділяти крапельки жиру. Підробка повністю покриється шаром таких крапель і набуде сильного блиску.