Як легко почистити яйця: лайфхак досвідчених кухарів

Здавалося, що може бути простіше, ніж зварити яйця? Проте й у такому легкому завданні є величезна кількість нюансів, які треба врахувати: як не переварити, як доварити, як легко почистити тощо.

Досвідчені кухарі знають величезну кількість секретів, як зробити так, аби страва точно вдалася. Саме тому кулінари радять перед тим, як варити яйце, ретельно потрясти його в руках. Навіщо так робити - читайте далі.

Навіщо трясти яйця перед приготуванням?

Інколи з різноманітних причин велика частина білка може залишитись на шкарлупі й чищення такого яйця перетворюється у справжні тортури.

Якщо ж його потрусити перед тим, як відправити в окріп, вміст рівномірно розподілиться всередині й очистити яйце в кінці буде значно легше.

Також його можна декілька разів покрутити на столі - ви отримаєте аналогічний результат.

Що ще може допомогти легко очистити яйця?

Кухарі не радять варити свіжі яйця. Їх краще використовувати для омлетів, яєшень та додавати в тісто. Якщо вам потрібно зварити яйця, оберіть ті, які вже полежали кілька днів. Їх почистити буде простіше.

Також кулінари не радять класти яйця в киплячу воду. Краще відправляти їх у посудину з холодною рідиною.

Крім того, не забувайте, що в процесі варіння у воду треба додати ложку солі.

Чим корисні яйця

Яйця не тільки смачний продукт, який можна використати для приготування надзвичайно великої кількості страв, - вони також багаті на чималу кількість корисних елементів та речовин. Так, наприклад, у них містяться високоякісні білки, жири, вітаміни, залізо, кальцій, калій тощо. Також цей продукт багатий на лецитин, який сприяє метаболізму холестерину й ліпідів в крові. До того ж він пригнічує атеросклероз і допомагає уникнути високого кров'яного тиску.

Читайте також: Оплату готівкою за алкоголь, сигарети й пальне можуть заборонити: в Україні планують активніше боротися з тіньовим ринком

Українцям продавали небезпечне печиво: може викликати отруєння й параліч

Користь господарського мила для шкіри - радянський міф: чому таке мило небезпечне для здоров'я