З'їдять до останньої крихти: простий у приготуванні й надзвичайно смачний торт "Три стакани"

Багато хто з господинь вважає, що випічка - це "окремий світ" кулінарії, настільки складний, що за нього немає сенсу й братися. Проте приготування деяких страв у духовці насправді не займе багато сил і часу. А смачний десерт неодмінно принесе задоволення усій родині. Пропонуємо вам простий рецепт торта, який зможе приготувати будь-хто.

Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;
  • сметана - 250 г;
  • цукор - 200 г;
  • варене згущене молоко - 380 г;
  • кефір - 200 мл;
  • сода - ½ ч. л.;
  • борошно - 200 г;
  • розпушувач - 10 г;
  • какао - 2 ст. л.;
  • олія - 40 мл.

Спосіб приготування

1. Візьміть глибоку ємність і вбийте туди яйця.

2. Додайте цукор і гарно взбийте.

3. До отриманої речовини влийте кефір і перемішайте все до однорідної маси.

4. Додайте соду.

5. Влийте в ємність олію й ретельно змішайте все ще раз.

6. Насипте в отриману речовину какао-порошок, аби надати шоколадного смаку.

7. Додайте розпушувач.

8. Просійте в отриману масу борошно й перемішайте все до отримання бісквітного рідкого тіста.

9. Вилийте тісто в форму для випікання.

10. Поставте майбутній торт у духовку, розігріту до 170 градусів, на 45 хвилин.

11. Дістаньте корж з духовки та дайте йому охолонути.

12. Розріжте отриманий бісквіт на декілька коржів (ідеальний варіант на 3).

13. З отриманого верхнього коржа зріжте нерівну поверхню та покладіть її в окрему тарілку.

14. В ємності з'єднайте варене згущене молоко й сметану та взбийте їх.

15. Покрийте отриманим кремом кожен корж.

16. Зберіть наш триярусний торт.

17. Зрізану нерівну поверхню розмільчіть у тарілці.

18. Покрийте кремом бортики торта й посипте його бісквітною крихтою. Ви також можете прикрасити торт так, як подобається вам.

19. Залиште торт у холодильнику на 3-4 години, аби бісквіт добре пропитався.

Читайте також: Як Укренерго визначає, коли вам відключити світло: принцип пирога

Меценати зі США виплатять українцям по 1 тисячі доларів: як і хто може отримати