Нутриціолог Богдана Волошович повідомила, що замало просто дивитись на строк придатності при купівлі того чи іншого продукту харчування, адже існує велика кількість ознак, які теж варто перевірити, аби не розчаруватись у покупці.
На що дивитись у магазині
- Термін придатності
Нутриціолог зазначає, що існує чітка залежність між терміном придатності та кількістю консервантів у продукції. Так, чим довший строк, тим щедрішим виробник був на консерванти під час приготування того чи іншого продукту харчування. Варто звертати увагу навіть на те, яким чином строк придатності вказаний на пакуванні, адже це прямо залежить від того, протягом якого часу продукт можна зберігати та вживати в їжу. На продуктах, термін придатності яких становить менше 72 годин повинні бути вказані час, день і місяць, ті, що можна вживати 72 годин до 30 діб - день, місяць і рік.
- Вид олії чи жирів
Дуже згубно на здоров’я людини впливають трансжири. До них належать спреди, гідрогенізована олія, жир спеціального призначення, модифікований/кулінарний жир, тощо.
- Наявність алергенів
Необхідно звертати на це особливу увагу, купуючи товари своїм діткам або якщо ви самі є алергетиком. Пам’ятайте , що багатообіцяючі надписи "organic", "без цукру", "для дітей", "біо", "еко", "фітнес" не є гарантіями повністю безпечної для вашого організму продукції.
- Кількість цукру
Фахівець ділиться лайфхаком розуміння кількості цукру у виробах. До прикладу, якщо в упаковці печива цукор, або, як його ще люблять маскувати, інвертний сироп, цукрова пудра, крохмальна патока, мальтодекстрин стоїть на другому місці у складі виробу, це сигналізує про дуже велику порцію цукру, яку ви отримаєте в разі покупки.