Кокосове масло є продуктом рослинного походження, який люди отримують з копри. Раніше цей продукт здебільшого використовували у миловарінні та виготовленні косметики, а також під час виробництва маргарину. А вже на початку XXI століття цей продукт набув значного поширення і в кулінарії, а велика кількість людей вважає, що воно має багато корисних властивостей, тож навіть смажать на ньому.
Відома блогерка та кулінар Дар'я Дорошкевич на своїй сторінці в Instagram спростувала це твердження.
Чому на кокосовому маслі не варто смажити
Пані Дар'я пояснила, що найголовнішим критерієм під час вибору олії для смаження є її температура димлення. Вона зауважила, що варто обирати ту олію, температура димлення якої є якомога вищою.
Зокрема нерафінована кокосова олія має температуру димлення 177 градусів, а рафінована 204 градуси.
Кулінар розповіла: "Чим більша температура димлення - тим більше олія не горітиме, а ваша їжа буде кориснішою".
До вашої уваги показники температури димлення для різних олій та навіть сала:
- Олія авокадо – 270 ℃;
- Соняшникова олія рафінована – 252-254 ℃;
- Топлена олія (масло гхі) – 250 ℃;
- Оливкова олія рафінована – 199-243 ℃;
- Кукурудзяна олія рафінована – 230-238 ℃;
- Пальмова олія рафінована – 235 ℃;
- Рисова олія рафінована – 232 ℃;
- Олія виноградної кісточки – 216 ℃;
- Оливкова олія нерафінована – 160-210 ℃;
- Кокосова олія рафінована – 204 ℃;
- Сало свиняче – 190 ℃;
- Кокосова олія нерафінована – 177 ℃;
- Соняшникова олія нерафінована – 107-160 ℃;
- Вершкове масло – 150 ℃;
- Лляна олія – 107 ℃.
Читайте також: Українцям у Польщі повернули щомісячну допомогу в 500 злотих: як отримати