Напередодні весни і літа багато хто замислюється про свій весняний вигляд і намагається скинути зайву вагу. Досить поширеною є думка про те, що фрукти містять багато цукру і тому від них багато хто відмовляється, однак - не всі.
Багато плодів фруктів та ягід не містять у собі тонни цукру і є корисними попри те, що солодкі на смак.
Які фрукти не містять багато цукру
Багатьом здається, що солодкий смак полуниці свідчить про те, що вона містить багато цукру, проте на склянку свіжої полуниці припадає лише 7 г цукру і понад 100% добової норми вітаміну С.
Лимон містить лише 2,1 г цукру, його аналог - лайм, містить 1,13 г. Ці фрукти вважаються кислими, їх вільно можна вживати навіть на дієті.
У Ківі на один плід припадає близько 6-7 г цукру. Також Ківі сповнений вітаміну С і зміцнює судини.
Вітаміни A, C, B1, P - все це є в цьому фрукті. Ці вітаміни підтримують зір, шкіру, зміцнюють імунітет і травлення. Також грейпфрут знижує рівень холестерину в крові. Половина плода грейпфрута містить 10,6 г цукру.