Чим небезпечна ранкова кава: пояснення лікарів

Найгірший спосіб розпочати ранок - пити каву натщесерце, особливо для людей з підвищеною кислотністю шлунка.

Вживання лише однієї чашки може викликати печію, подразнювати слизові оболонки і стимулювати вироблення соляної кислоти, а також викликати слабкість в певний час дня і після неспокійного сну вночі.

Про це розповіла лікар-терапевт Кетрін Келлі, яка рекомендує пити каву після того, як через півгодини після пробудження до повного пробудження.

З точки зору енергії, якщо ви п'єте каву в невідповідний час, коли ви не повністю прокинулися, ви можете відчути себе набагато слабкіше.

Лікарі попереджають, що деякі дослідження показали, що вживання кави після недосипання може призвести до різкого підвищення рівня глюкози в крові протягом наступного дня.

"Дослідження, проведене минулого року Університетом Бата, показало, що коли люди, які недосипали, пили каву одразу після пробудження, рівень глюкози в їхній крові значно підвищувався" - пояснюють фахівці.

Важливо пам'ятати, що вживання кави після сніданку не призведе до такого ж підвищення рівня глюкози в крові, оскільки клітковина і білок, що містяться у сніданку, перешкоджають підвищенню рівня глюкози в крові.

Експерти також радять любителям кави віддавати перевагу "необробленій" чорній каві замість "сублімованої".