Шкаралупа відокремиться зі свистом: як легко почистити яйця

Чи не кожен зустрічався із ситуацією, коли варене яйце погано очищається від шкаралупи. Кулінарна блогерка Юлія Гераскевич на своїй сторінці в Instagram радить у такому випадку дотримуватись правильної технології варіння.

Як же правильно варити яйця

Експерт зауважує, що для правильного варіння яєчка слід завчасно дістати з холодильника, аби вони були кімнатної температури. Якщо ж ви не могли чи просто забули вийняти продукт з холодильника, то просто покладіть яйця на хвилинку у теплу воду.

Для того, щоб зварити правильно яйця для початку вам потрібно налити у каструлю 4 склянки води та довести її на вогні до кипіння. Після закипання води варіть яйця рівно хвилину, а потім зніміть каструлю з вогню. Звлишіть яєчка у воді ще на 7 хвилин. Як результат, ви з легкістю почистите ваш продукт, який після цього добре зберігатиме форму.

Коли яйця не можна вживати

В тому, що білок і жовток з’єдналисьнемає нічого поганого, але це може свідчити про низку інших проблем. Зокрема це може говорити про порушення умов зберігання. Так, оболонку могли зруйнувати бактерії чи цвіль. Якщо ви відчуваєте, що яйце пахне нормально, то його все ж можна спожити у повністю смаженому чи відвареному вигляді.

Функція шкаралупи полягає в захисті яйця від хвороботворних бактерій. Навіть якщо ви помітили невелику тріщину на шкаралупі, його краще не вживати.

Чорні плями або сліди цвілі на поверхні шкаралупи свідчать про порушення норм зберігання продукту. Якщо яйця знаходились у надмірно мокрому або вологому місці, то захисна плівка на шкаралупі постраждала і інфекція потрапила всередину яйця.

Читайте також: Якщо вам 40+, скоріше за все ви робите ці фінансові помилки: про що ви навіть не здогадувалися

Кому не слід розраховувати на соціальну допомогу: нові правила незабаром можуть вступити в дію

Відділення держбанків більше не закриватимуть: розглядається пропозиція НБУ про мораторій