Після 40 років позбавитись зайвої ваги стає дедалі складніше, оскільки з віком метаболізм уповільнюється, змінюється рівень гормонів і організм людини в цілому. Природним чином зменшується м'язова маса тіла, а жиру накопичується більше. І стає складніше скинути навіть кілька кілограмів.
За словами дієтолога Лізи Р. Янг, щоб схуднути, потрібно змінити свій раціон і повністю виключити чотири типи продуктів.
Ультра перероблені продукти
Ці продукти можуть суттєво зашкодити вам у спробі позбавитись зайвої ваги, наголошує фахівець. Крім того, вони можуть сприяти розвитку серцево-судинних захворювань, підвищенню рівня цукру в крові та діабету.
За даними Академії харчування та дієтології, до переліку ультра перероблених продуктів входять:
- крекери;
- картопляні чіпси;
- страви швидкого приготування;
- фаст-фуд;
- сухі сніданки (пластівці).
Натомість дієтолог радить віддавати перевагу цілісним продуктам, таким як овочі, фрукти, боби, горіхи та риба.
Продукти з низьким вмістом клітковини
Клітковина особливо важлива в раціоні для людей, які хочуть схуднути після 40 років. Тому продукти з низьким вмістом клітковини не є корисними. Вони дають відчуття ситості, але не більше того.
До продуктів з низьким вмістом клітковини зазвичай належать:
- рафінований білий хліб;
- білі макарони;
- тверді сири;
- молоко, кефір та йогурт;
- супи-пюре;
- огірок, свіжий салат, цукіні;
- шпинат, спаржа;
- оброблене м'ясо.
Людям, які страждають від надмірної ваги після 40 років, слід уникати переробленого м'яса. Воно містить високий рівень насичених жирів.
Фруктові соки
Сік - це не їжа, і багато людей вважають, що одна-дві склянки на день не є шкідливими. Більше того, вони вважаються корисними для здоров'я і використовуються як альтернатива дієті та вживанню фруктів. Однак правда полягає в тому, що більшість таких соків містять багато цукру.