Відомо, що горіхи – цінний та корисний продукт, який здатен добре втамовувати голод, наповнювати наш організм багатьма мінералами та вітамінами, позитивно впливаючи на стан здоров’я. У їжу їх використовують у сирому або просмаженому вигляді – кому як подобається.
Але не багато хто з нас замислюється, яка відмінність між смаженими та несмаженими горішками, та що корисніше для організму.
Різниця між смаженими та сирими горіхами
Експерт із харчування Наталія Мазурік детально пояснила це підписникам свого телеграм-каналу. За її інформацією, в несмажених горішках зберігається весь вітамінно-мінеральний склад. А ось після смаження деякі елементи втрачаються, але все ж таки дещо з корисного зберігається, адже більшість вітамінів та мінералів в горіхах термостійкі. Смажені горішки позбавляються таких речовин, як селен, йод, віт. С та В9.
Поліненасичені жирні кислоти Омега 3 і Омега 6 присутні у рівних кількостях як в сирих, так і просмажених горішках. Єдина умова – ці речовини зберігаються тільки при недовгому та рівномірному просмаженні.