Справжній сир чи фальсифікат: простий та дієвий лайфхак допоможе розпізнати підробку

Сьогодні на полицях магазинів з’являється все більше фальсифікатів, при чому тепер не можна навіть довіряти інформації на етикетці. Наприклад, якщо на упаковці кисломолочного сиру вказані виключно молоко (вершки), закваска, сичужний фермент, це ще не виключає, що в нього не додали рослинні жири для зниження собівартості.

Чесний виробник у такому випадку повинен вказати цей компонент у складі, а також назвати його не сиром, а «сирним продуктом».

Але існує спосіб, який допоможе легко виявити підробку.

Як визначити, що у сирі підмішані рослинні жири

Перевірити кисломолочний сир можна таким чином:

  • взяти склянку окропу;
  • помістити в нього чайну ложку сиру;
  • зачекати пару хвилин.

Після цього дивимось, які зміни відбулись:

  • якщо сир не розпався, а залишився у вигляді грудочки, при цьому вода трохи замутилась від сироватки, – сир справжній, без домішок;
  • якщо продукт розсипався, а на поверхні води утворились олійні плями або плівка, – перед вами сирний продукт з рослинними жирами.

Читайте також: Коли мають надходити виплати для ВПО та що робити у випадку затримки

Усього 4 кроки, і у ваших стосунках запанує гармонія і взаєморозуміння

Під прицілом саме продавці: українців попереджають про популярну шахрайську схему на OLX