Більш ніж третина всіх продуктів харчування має властивість псуватися або ж викидається без їх споживання. Однак, деякі з них краще заморозити, і коли буде необхідність мати змогу спожити.
Про це йдеться в повідомлення нутриціолога Ірини Астафічевої.
Перелік продуктів, можливих для замороження
Пані Ірина, надала перелік продуктів, котрі згодом можливо споживати після їх замороження:
- Молоко - розморожувати у холодильнику, та добре перемішати;
- Яйця - розбити у миску та збивати, поки жовток і білок не змішаються. Помістіть суміш у герметичну місткість і наклейте ярлик з датою;
- Овочі - якщо вони мають високий вміст води, то найкраще з них зробити пюре;
- Відварений рис заморожувати потрібно якомога швидше після приготування;
- Картопляне пюре і батат можна заморозити тільки після повного охолодження;
- Банани чудово замерзають без шкірки;
- Вершкове масло потрібно щільно загорнути в алюмінієву фольгу і тільки потім заморожувати;
- Хліб - незалежно від того, домашній чи куплений в магазині;
- Подріблений перець чилі та зелень;
- Торти, брауні та бісквіти;
- Вино можна заморожувати, як і воду.
Продукти харчування, які не можна заморожувати
В жодному разі не можна зберігати в морозильній камері холодець або желе, так як вони містять желатин, який має властивість кристалізуватися при низькій температурі та втрачає свої властивості.
Смажені продукти мають властивість також втрачати свої властивості, це їх смак та аромат після того, як будуть розморожені. Вони втрачають будь-яку користь при замороженні.
Консистенція молочних продуктів змінюється унаслідок змін низьких температур. Такий продукт, як йогурт має властивість перетворюватися в неоднорідну консистенцію зі згустками в наслідок розмороження. Тому, він придатний лише для випічки.
Читайте також: Ніколи не вживайте сік між прийомами їжі: дослідження показали, що це призводить до зростання жиру на животі
Весняне рівнодення: що робити, щоб у дім не прийшла біда
Які продукти повинні завжди бути на кухні: рекомендації нутриціолога