Прості продукти харчування, які їдять усі, можуть викликати рак, що є головною причиною смерті у світі. Але існує спосіб попередження цієї серйозної недуги - правильне харчування.
Дієтолог Ольга Безугла поділилася цією інформацією в своєму Instagram.
Чи є зв'язок між ризиком виникнення раку та нашим харчуванням
Експерт зазначає, що існує безліч факторів, які можуть сприяти появі хронічних захворювань, включаючи певні види онкологічних хвороб. Зв'язок між дієтою та ризиком виникнення раку складний, однак деякі продукти харчування можуть збільшити ризик.
Дієтолог пояснює, що наразі триває дослідження зв'язку між дієтою та ризиком виникнення раку, і дослідникам потрібен час, щоб з'ясувати, як саме вибір продуктів харчування впливає на цей ризик. Незважаючи на це, деякі результати вже є.
Які продукти харчування можуть підвищити ризик виникнення раку
У 2015 році Міжнародне агентство з дослідження раку віднесло оброблене м'ясо до канцерогенних продуктів, а необроблене червоне м'ясо було віднесено до категорії "ймовірно канцерогенне".
Приблизно на 20% збільшується ризик колоректального раку при споживанні приблизно 60 грамів обробленого м'яса на день і 150 грамів червоного м'яса на день.