Мікрохвильова піч сьогодні є майже на кожній кухні. Її позитивні якості очевидні - насамперед це економія часу, адже будь-які продукти розігріваються набагато швидше, ніж на плиті.
Мікрохвильовка - незамінний помічник, але використовувати її потрібно правильно. Існують деякі види продуктів, які не можна розігрівати в мікрохвильовці, і посуд, який не можна при цьому використовувати.
Не використовуйте цей посуд:
- посуд із кришталю і тонкого скла - ці вироби можуть тріснути під час нагрівання;
- посуд із металу - здатен вивести піч із ладу;
- меланіновий і пластиковий посуд під час нагрівання виділяють шкідливі речовини;
- дерев'яний посуд може потріскатися і розколотися.
Ці продукти не можна розігрівати
Кисломолочні продукти містять пробіотики і лактобактерії, які гинуть під час нагрівання, тому ряжанку, йогурти, кефір розігрівати в мікрохвильовій печі не варто.
Варені яйця також не можна гріти в такий спосіб - під шкаралупою виникає парниковий ефект і яйце може вибухнути.
Небажано розігрівати в мікрохвильовці й перероблені м'ясні продукти - сарделі, сосиски, ковбаси. Вони містять консерванти, які під час нагрівання стають токсичними.