Заборонені мікрохвилі: продукти та посуд, які краще не ставити у вашу мікрохвильовку

Мікрохвильова піч сьогодні є майже на кожній кухні. Її позитивні якості очевидні - насамперед це економія часу, адже будь-які продукти розігріваються набагато швидше, ніж на плиті.

Мікрохвильовка - незамінний помічник, але використовувати її потрібно правильно. Існують деякі види продуктів, які не можна розігрівати в мікрохвильовці, і посуд, який не можна при цьому використовувати.

Не використовуйте цей посуд:

  • посуд із кришталю і тонкого скла - ці вироби можуть тріснути під час нагрівання;
  • посуд із металу - здатен вивести піч із ладу;
  • меланіновий і пластиковий посуд під час нагрівання виділяють шкідливі речовини;
  • дерев'яний посуд може потріскатися і розколотися.

Ці продукти не можна розігрівати

Кисломолочні продукти містять пробіотики і лактобактерії, які гинуть під час нагрівання, тому ряжанку, йогурти, кефір розігрівати в мікрохвильовій печі не варто.

Варені яйця також не можна гріти в такий спосіб - під шкаралупою виникає парниковий ефект і яйце може вибухнути.

Небажано розігрівати в мікрохвильовці й перероблені м'ясні продукти - сарделі, сосиски, ковбаси. Вони містять консерванти, які під час нагрівання стають токсичними.