Навіщо готувати яловичину з банановою шкіркою: це здивує навіть досвідчених господинь

Фото: Freepik

Яловичина – корисне м'ясо, проте його досить складно приготувати правильно і смачно. Всьому виною зайва жорсткість більшості видів яловичого м'яса.

Вважається, що м'ясо треба довго тушкувати або варити, щоб яловичина стала м'якою. Дійсно, під час тривалої температурної обробки руйнується колаген у жорстких волокнах, і м'ясо стає м'якшим. Але все одно отримати ідеальну страву вдасться не завжди.

Лайфхак з банановою шкіркою

Є один досить неочікуваний спосіб зварити м'ясо так, щоб воно було соковитим і неймовірно смачним, а рідка частина страви набула апетитного аромату. Він полягає у використанні бананової шкірки під час приготування.

Пояснення ефекту від бананової шкірки в тому, що вона містить кілька корисних поживних речовин, включаючи калій, поліненасичені жири, харчові волокна та незамінні амінокислоти. Завдяки такому складу шкірка сприятиме розм’якшенню м’ясних волокон та додатковому збагаченню смаку та користі страви.

Потрібно просто покласти м'ясо в каструлю, залити водою та додати шкірку одного банану. Потім варити на помірному вогні, знімаючи пінку. Приблизно через півгодини м'ясо буде готове майже до кінця, тоді шкірку треба витягнути та додати до страви овочі.