Підвищує ризик панкреатиту та холециститу: яке сало є найшкідливішим для людини

Сало в житті українців досить важливий продукт, який є і частиною культури. Однак мало хто знає, що інколи воно не лише некорисне, а ще й небезпечне.

Про це розповів сімейний лікар Михайло Цюрак.

Усім давно відомо, що сало наповнене різними корисними речовинами на кшталт вітаміну А, Е, К, які впливають на будову кісток, здорової шкіри та роботу серця.

Лікар стверджує, що найкориснішим є солоне сало, адже під час соління воно не втрачає, а зберігає свої найкращі якості.

За словами лікаря, копчене і смажене сало є найнебезпечнішим для людини. Все тому, що воно підвищує ризик розвитку панкреатиту, каменів у жовчному міхурі та підвищує рівень холестерину в крові людини.

Для того, щоб сало принесло користь, його необхідно їсти в кількості 15-20 грамів і в першій половині дня.

Новини компаній
15:13, 4 жовтня