Співробітник Національного науково-природничого музею НАН Леонід Горобець розповів про те, що не всі види м'яса можна вважати однаково корисними для людського організму. Деякі з них краще взагалі з раціону виключити або скоротити їх споживання до мінімуму.
Леонід Горобець назвав три види дієтичного м'яса - це індичатина, курятина і м'ясо перепілок. Вони містять велику кількість білка і мінімум жиру.
Також він розповів, що деякі шкідливі речовини можуть накопичуватися в організмі птиці, особливо в деяких його частинах.
Бажано не вживати в їжу:
- нирки;
- печінка;
- легені;
- жирові тканини.
Леонід Горобець радить також під час варіння бульйону видаляти зайвий жир, а купуючи птицю, обирати тушки з жовтуватим відтінком шкіри. Фахівець також зауважив, що не потрібно надто довго варити кістки - у них можуть міститися токсини, які за тривалого впливу високої температури починають виділятися.