Складно знайти людину, яка не любить шоколад. Навіть ті прихильники здорового способу життя та правильного харчування, які майже не споживають цукор, іноді дозволяють собі з'їсти трохи шоколаду. Смаки різні, і попит є на всі види шоколаду - від пористого білого до чорного, гіркого, з максимальним вмістом какао.
Але серед усього шоколадного різноманіття є один вид шоколаду, які все-таки краще не їсти ні дорослим, ні дітям. Це білий шоколад. Річ у тім, що в його складі какао відсутнє, а ось інгредієнти, які не приносять організму жодної користі, є у великій кількості.
У складі білого шоколаду є ароматизатори, какао масло, сухе молоко і багато цукру. За такого складу білий шоколад не можна вважати цінним або корисним продуктом. Його харчова цінність мінімальна і ніякої користі організму він не приносить.
У складі якісного шоколаду обов'язково мають бути частинки шоколаду з какао бобів. У білому шоколаді їх немає, зате у великій кількості присутні калорії.
Якщо їсть такий шоколад регулярно, у крові збільшується кількість тригліцеридів, які сприяють збільшенню ризику серцево-судинних захворювань.