Сало - делікатес: оригінальний рецепт із незвичайним інгредієнтом

Сало - традиційна українська закуска. Рецептів його приготування існують десятки, а можливо, і сотні. Є й оригінальні варіанти приготування сала, які перетворюють звичний продукт на справжній делікатес.

Незвично і смачно

Усі, хто любить цей продукт, знають, що найсмачніше - це домашнє сало. Рецепт його приготування дуже простий - зазвичай крім солі та чорного перцю в нього більше нічого не додають. Саме баланс спецій визначає смакові якості улюбленої української закуски.

Але є і ще один інгредієнт, який додають тільки досвідчені кулінари. Це - цукор. Такий вибір може здатися дивним, адже йдеться не про десерт. Але господині можуть бути спокійні - у готовому салі смак цукру відчуватися не буде.

Цукор додають із розрахунку 100 грамів на пів кілограма сала. Сало потрібно нарізати, кожен шматочок посипати цукром, помістити в пакет і відправити в холодильник на 8-10 годин. Після сало потрібно промити, промокнути паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу і засолити за звичайним рецептом.

Приготоване за цим рецептом сало виходить м'яким, має делікатний смак. Цікаво, що смак цукру в кінцевому продукті не відчувається, цей інгредієнт лише надає делікатесу додаткових ноток.