Дедалі більше людей у всьому світі намагаються вести здоровий спосіб життя і переходять на здорове харчування. Раціон харчування - одна з головних складових здоров'я, тому продукти люди обирають дедалі ретельніше.
Овочі та фрукти - джерело вітамінів, мікроелементів і антиоксидантів. Але і з ними потрібно поводитися правильно, щоб убезпечитися від хвороб та отруєнь.
Як мити овочі та фрукти правильно
На поверхні фруктів і овочів після купівлі може зберігатися не тільки бруд і пил, а й дрібні шкідники та залишки хімічних речовин, якими обробляють поля і сади. Для видалення пилу овочі та фрукти досить ретельно промити холодною водою. Налиплу щільним шаром землю легко можна видалити під струменем проточної води за допомогою щітки.
Очищення від пестицидів і шкідників
Якщо з пилом прекрасно справляється звичайна вода, то від шкідників і наслідків обприскування можна позбутися за допомогою соди й оцту. Оцет служить для дезінфекції - після його використання на фруктах і овочах не залишається шкідників.
Миття овочів з оцтом
В одному літрі води потрібно розчинити 200 грамів оцту, і опустити туди овочі на 10-15 хвилин. Після обробки їх потрібно ретельно промити під проточною водою, щоб видалити запах і кислий присмак.
Обробка содовим розчином
Для очищення фруктів і овочів потрібно розчинити соду у воді в пропорції 1:10. Використовувати потрібно прохолодну воду, і під час приготування простежити, щоб сода добре розчинилася. Овочі мають перебувати в содовому розчині 15-20 хвилин, після чого їх потрібно дістати і промити проточною водою.
Ще кілька важливих порад: мити фрукти гарячою водою не рекомендується - це їм тільки зашкодить, а позбутися личинок комах усередині фруктів можна, якщо опустити їх на півгодини в солону воду.