Пікантні квашені огірки з гірчицею: цей рецепт підійде, якщо не хочеться витрачати багато часу на консервування

Фото: freepik.com

Ціни на овочі та фрукти значно знизилися, сезон консервації в розпалі. Для більшості українських господинь консервація - це традиція. У всіх є свої, особливі рецепти, якими користувалися ще наші бабусі.

В Україні триває війна, тож заготівля консервованих овочів та фруктів стає ще більш актуальною та необхідною. Огірки консервують майже всі, і, можливо, настав час спробувати щось нове - наприклад, квашені огірки з гірчицею.

Рецепт пікантних квашених огірків

Для приготування огірків за цим рецептом знадобляться:

  • огірки не великі - 1,5 кг;
  • сіль кухонна - 2,5 ст. ложки;
  • гірчиця - 1 ст. ложка;
  • мелений перець чорний - 1 ч. ложка;
  • часник - 8-9 зубчиків;
  • кріп (парасольки).

Огірки потрібно ретельно вимити і залишити в ємності з водою на кілька годин. Очистити зубчики часнику, подрібнити їх за допомогою преса.

На дно чистої сухої 3-х літрової банки укласти парасольки кропу, зверху викласти щільним шаром огірки. Додати сіль і півлітра води, потім перець і ще півлітра води.

Наприкінці додати гірчицю і часник, залити воду так, щоб вона повністю покрила огірки. Банку закрити капроновою кришкою і кілька разів струсити - так, щоб сіль і гірчиця розчинилися.

Банки з огірками потрібно залишити на кілька годин у теплому місці, а потім їх необхідно переставити в прохолодне місце - наприклад, льох.