Ціни на овочі та фрукти значно знизилися, сезон консервації в розпалі. Для більшості українських господинь консервація - це традиція. У всіх є свої, особливі рецепти, якими користувалися ще наші бабусі.
В Україні триває війна, тож заготівля консервованих овочів та фруктів стає ще більш актуальною та необхідною. Огірки консервують майже всі, і, можливо, настав час спробувати щось нове - наприклад, квашені огірки з гірчицею.
Рецепт пікантних квашених огірків
Для приготування огірків за цим рецептом знадобляться:
- огірки не великі - 1,5 кг;
- сіль кухонна - 2,5 ст. ложки;
- гірчиця - 1 ст. ложка;
- мелений перець чорний - 1 ч. ложка;
- часник - 8-9 зубчиків;
- кріп (парасольки).
Огірки потрібно ретельно вимити і залишити в ємності з водою на кілька годин. Очистити зубчики часнику, подрібнити їх за допомогою преса.
На дно чистої сухої 3-х літрової банки укласти парасольки кропу, зверху викласти щільним шаром огірки. Додати сіль і півлітра води, потім перець і ще півлітра води.
Наприкінці додати гірчицю і часник, залити воду так, щоб вона повністю покрила огірки. Банку закрити капроновою кришкою і кілька разів струсити - так, щоб сіль і гірчиця розчинилися.
Банки з огірками потрібно залишити на кілька годин у теплому місці, а потім їх необхідно переставити в прохолодне місце - наприклад, льох.