Гречана крупа – один з найкорисніших продуктів, на основі якого можна приготувати безліч смачних страв. Її можна варити на воді або на молоці, заправляти вершковим маслом або засмажкою, поєднувати з м'ясом та овочами.
Найпростіший спосіб приготування гречки передбачає чотири простих кроки: промивання, заливання водою у пропорції 1:2, підсолювання, варіння до готовності. Проте професійні кухарі та досвідчені господині використовують ще один важливий етап – прожарювання гречки.
Навіщо смажити гречку
Перед варінням гречку обсмажують на сухій пательні, що дозволяє отримати такі ефекти:
- посилюється аромат крупи завдяки виділенню з неї гречаної олії;
- крупа стає розсипчастою, не буде злипатись при варінні;
- з крупи виділяється зайва волога, яка могла накопичитись через неправильне зберігання.
Як правильно обсмажувати гречку
Для правильного обсмажування гречки потрібно:
- промити крупу для видалення пилу;
- розігріти сковороду;
- висипати на неї гречку і обжарювати, постійно помішуючи;
- жарити до повного висихання крупи.
За бажанням обсмажувати гречку можна не на сухій сковороді, а з додаванням невеликої кількості вершкового масла або олії.