Чи потрібно замочувати картоплю перед смаженням: кулінари розповіли, у чому секрет такої підготовки

Щоб приготувати ідеальну смажену картоплю, яка буде хрусткою зовні та м'якою всередині, потрібно дотримуватися деяких важливих правил. Кулінари розповіли, які помилки можуть зіпсувати улюблену страву та поділилися лайфхаком, який гарантуватиме відмінний результат.

Які помилки при приготуванні смаженої картоплі

Під час обсмажування картоплі багато хто допускає низку помилок, які можуть вплинути на результат. Ось основні з них:

  • шматочки картоплі різного розміру – через це картопля просмажується нерівномірно, з нерівномірною текстурою та скоринкою;
  • багато картоплі – шматочки картоплі повинні бути розташовані у сковороді у один шар, щоб кожен з них мав достатньо місця для смаження, щоб уникнути нерівномірного смаження та вологості;
  • смаження при низькій температурі – така помилка призводить до вбирання олії в продукт та недостатньої хрусткості картоплі;
  • велика кількість олії – через це картопля буде занадто жирною та важкою.

Крім того, не всі знають, що перед смаженням картоплю потрібно обсушити, щоб уникнути надмірної вологи, яка може спричинити розбризкування олії та погіршити якість смаження.

Для чого картоплю замочують перед тим, як смажити

Кулінари радять обов'язково замочувати картоплю перед приготуванням. Така підготовка допомагає видалити з картоплі частину крохмалю. Саме цей компонент заважає утворенню хрусткої скоринки. Також замочування дозволяє вивести з картоплі нітрати та зробити страву менш калорійною.

Завдяки замочуванню підвищується хрусткість картоплі, при цьому вона залишається м’якою та соковитою всередині. Крім того, замочена картопля просмажується більш рівномірно, підготовка допомагає у уникнути окислення (затемнення) її поверхні під час обробки та смаження.

Тож для того, щоб отримати апетитну, смачну та хрустку смажену картоплю, потрібно попередньо замочувати овочі у воді.